Informasjon

Klikk her for større bilde.

Fly Oslo- Santorini t/r, innkvartering i dobbelt rom inkl frokost og transfer ved Hotel Vrahos Folegandros, innkvartering i de lux studio ved Smaragdi hotel Santorini og båt Santorini - Folegandros t/r

Prisene varierer i sesong. Ta kontakt for pristilbud.

Dette er et spesielt fint tilbud til par som ønsker en romantisk og deilig avslappende ferie.

 

 

Folegandros og Santorini!

Folegandros hoved-4eb26624a304002a9c78d0d886f884a3.jpg

Folegandros er en uberørt perle i det greske øyriket. Den blir ofte kalt «den fredfulle øya»
Du ser ikke de største turistmassene, øya er forholdsvis liten ca.32 km2. Folegandros ligger nordvest for Santorini og øst for Milos. Khora som er hovedstaden ligger ca. 3 km fra havnen. De fleste hotellene har transferservice, det finnes kun 1 taxi på Folegandros. Lokalbussen går regelmessig, spør i resepsjonen på hotellet om rutetidene.  For å komme til Folegandros må man ta båt, med Sea jet tar det ca 50 min fra Santorini. Det går også båt fra andre kykladiske øyer som Milos og Mykonos og fra Pireus/Athen.
Det er ikke så langt mellom de tre byene på øya, Khora, Ano Meria  og havnen Karavostasi. Khora er bygget på kanten til en 200 m høy klippe.
Det finnes mange badebåter som tar deg med til deilige strender og viker. Øya er typisk gresk med smale gater og små hvite hus, i Khora får du følelsen å være i Kardemomme by.
En bakke opp når du er i Khora kommer du til Panagia (Jomfru Maria) kirken. Kirken er flittig besøkt av grekere, det sies at det skal finnes et mirakelikon der.
Du finner de flest av de tradisjonelle greske tavernaer og restauranter i Khora. Koselige platia (torv) som er fulle av spisesteder og butikker med suvenirer, ikoner og keramikk.
Selv om det er en stille øy er det ganske mange turister i høysesongen. Øya har krystallklart vann og for de som like å snorkle er det gode muligheter for det.

Santorini er en dramatisk og spennende øy som er et resultat av et vulkanutbrudd for flere tusen år siden og utbruddet etterlot seg en dyp lagune omgitt av klipper som stuper rett ned i havet/kalderaen. Man har gjort arkeologiske funn som støter teorien om at det var her den forsvinnende byen Atlantis befant seg under vulkanens utbrudd for ca. 2500 år siden. Vestsiden er kupert og på østsiden er det flatt med mange fine sandstrender med svart lavasand, vannet er veldig rent. Santorini er en utrolig vakker og dramatisk øy og tiltrekker turister fra hele verden. Den er på topp av destinasjon for å oppleve romantikk med den storslagne utsikten over kalderaen når solen går ned. Akkurat kalderaen på Santorini skal være verdens mest fotograferte sted, ta en titt på våre bilder så forstår du hvorfor! Her finner du mange romantiske restauranter, hoteller og flotte designbutikker. Santorini er den sydligste av øyene i øygruppen Kykladene.

Imerovigli og Firestofani som ligger på klippesiden med sin storslagne utsikt anbefales å bo for voksne da det er mye trapper og ikke strender. Kamari, Perivolos og Perissa på vestsiden er fint for barnefamilier som ønsker nær tilgang til strendene. Alle disse landsbyene er velutviklet og lever sitt eget liv med mange restauranter og barer. Santorini har god offentlig kommunikasjon og man kan leie bil, tohjuling og selvsagt taxi er tilgjengelig.

Turisme og jordbruk er en stor del av inntekten på Santorini. Man finner enkle butikker, men også flotte designerbutikker. I løpet av dagen legges det til mange cruisebåter og yachter så det er stor trafikk i havnen. I hovedstaden Fira, men også i Perissa og Kamari finnes det mange diskoteker, klubber og barer. Solnedgangen på Oia (leses som Ia) er en klassiker som må bare oppleves.

Det er ganske mange verdenskjente artister som har feriehus her. Santorini holder et forholdsvis høyt prisnivå til å være en gresk øy, selv om dette er mest på stedene rundt kalderaen. Du betaler med andre ord for utsikten i og med plassene er begrenset, men skulle du ta en matbit på en taverna som ligger like bak restauranten med kalderautsikten, koster det fort bare halv pris.

Hotel Vrahos****
Den gode beliggenheten Vrahos Hotel tilbyr deg, muligheten til å komme til stranden innen få minutter. Du kan besøke tre av de vakreste strendene i Folegandros i kort gangavstand. Ellers,
kan du nyte en rundreise på øya med båt, eller nyte de avsidesliggende strendene som kun er tilgjengelige sjøveien.

Fem strender ligger rundt Hotel Vrahos fra ca. 30 til 450 m.

Båter til den berømte "Katergo" stranden og rund turer på øya har avgang Karavostasis havnen hver time. Havnen ligger kun 250 meter fra hotellet.

Den praktfulle utsikten fra Vrahos Hotel vil ta pusten fra deg. Karavostasis bay ligger foran hotellet, mens Egeerhavet og øyene rundt er en fryd for øyet.
Hotellet er bygget i amfiteaterstil på siden av stranden. Mens du skuer mot bukten, om du er på bakken, får du følelsen av at du flyr blant fuglene, lytter til vinden i Folegandros.

Ro og stillhet setter stemningen for en perfekt ferie!

Vrahos hotel tilbyr flere romkategorier som basic dobbelt rom, standard dobbelt rom, dobbelt/trippel superior, familie suite/apt med kapasitet til 5 pers, senior suite studio, bryllupssuite.

Alle rommene har enten side eller hel havutsikt.

Romfasiliteter:
Satellitt-TV
- Kjøleskap og minibar
- Air Condition
- daglig renhold
- Telefon
- Premium Bath produkter
- Faks & Internett
- opp vekking tjeneste
- Romservice

Smaragdi Hotel***+ ligger på en av de mest berømte strendene på Santorini, Perivolos. Det er en A-klasse Hotel, som følger den tradisjonelle kykladiske arkitekturen i sitt eksteriør og interiør. Hotellet tilbyr alle moderne bekvemmeligheter for gjestene sine som for eksempel et stort svømmebasseng, basseng bar, frokostrom, lekeplass, valutaveksling, Jacuzzi, etc.
 
Hotellrommene er romslige, solfylte og behagelige. De er alle fullt utstyrt for å gjøre oppholdet ditt her behagelig. Den gjestfrie atmosfæren, i kombinasjon med et særdeles hyggelig personale, som alltid er til din disposisjon, vil at du skal føle deg hjemme. Hotellet er eid av en gresk familie, som alle yter sitt aller beste for at akkurat du skal få de beste minner og en fantastisk ferie.

Smaragdi Hotel tilbyr ca 40 rom bestående av:

Petit budget rom fra 1- 2 pers

Annex budget fra 1 – 2 pers

Deluxe studio fra 1 – 3 pers

Deluxe apt fra 2 – 5 pers

2 soverom apt 4 pers

Bryllupsuite

Smaragdi luxury suite.

Romfasiliteter:
 
privat bad
Fullt utstyrt kjøkken
Air Condition
Satellitt farge-TV
Direkte - telefon
3 - kanals musikk
Safe
Hårføner

Hotellfasiliteter:
 
svømmebasseng
Snackbar ved bassenget
privat parkering
Barbecue
frokostsalong
daglig rengjøring
lekeplass
fakstjeneste
leie bil
veksle service
Jacuzzi
Trådløst internett er tilgjengelig uten ekstra kostnader.

Send forespørsel