Informasjon

 • Program:

  Dag 1. Ankomst Athen flyplass og transport med buss med engelsktalende person til Athen for middag og overnatting på et sentralt 3* hotell.

  Dag 2. Athen rundt med buss og engelsktalende guide inkludert panoramautsikt over de viktigste monumentene i Athen (Constitution Square (Syndagma Square, Folketinget, Minnesmerket til den ukjente soldaten, Presidentpalasset, Hadrianos Arc, Panathinaikon Stadium), besøk på Akropolis og det nye Akropolis museum. Lunsj på restaurant under turen og fritid på Plaka-området. Middag / overnatting.

  Dag 3. Avreise Athen (kort fotostopp ved Korintkanalen) besøke Argolis, inkludert Mykene (den homeriske byen Atreides, og besøk til «Lions Gate» museet, «the Cyclopean Walls & the Royal Tombs» (de kongelige gravene) før vi setter kurs mot Epidaurus-teatret (4. århundre f. kr.) kjent for sin forbløffende akustikk. Retur til Athen om ettermiddagen, middag / overnatting i Athen.

  Dag 4. Avgang Athen for en dagstur til Delphi (sentrum av Antikkens verden - 'Omphalos' – Jordens midtpunkt - Naval of Earth), inkludert the Treasury of the Athenians, the Temple of Apollo og museumet som vi kan se mesterverk og skulpturer fra oldtidens Hellas, som f.eks. bronze charioteer og av den kjente atleten Aghias. Lunsj på restaurant i Delfi. Retur til Athen, middag / overnatting.

  Dag 5. Transport med buss og engelsktalende assistent fra hotell til Athen flyplass.

  Inkludert i prisen:
  - Fullpensjon (fra middag første dag til og med frokost siste dag)
  - 4 overnattinger med 3-4 pers per rom for elever/studenter, i 3 * hoteller
  - Norsk eller engelsktalende person i bussen og som guide på dagsturene.

  PRISER:

  Periode 01/11/2017  til  31/03/2018
  2.788,- NOK per person, for min 25 pers
  2.563,- NOK per person, for min 30 pers
  2.425,- NOK per person, for min 35 pers
  2.300,- NOK per person, for min 40 pers
  Enkeltrom tillegg: 1500,- NOK per person

 •  

 • Periode 01/04/2018 til 31/10/2018
  3.063,- NOK per person, for min 25 pers
  2.838,- NOK per person, for min 30 pers
  2.700,- NOK per person, for min 35 pers
  2.575,- NOK per person, for min 40 pers
  Enkeltrom tillegg: 1700,- per person

 • Ikke inkludert:
  - Flyreisen
  - Drikke under måltidene
  - Inngangsavgift til museene og arkeologiske steder (les under for gratis inngang).

 • Inngang til arkeologiske steder og statlige museer er gratis for alle studenter og lærere som følger med gruppen. Dere får gratis inngang fra det greske kulturdepartementet dersom dere sender oss følgende dokumenter, minst 12 arbeidsdager før ankomsten til Athen: 
  For lærere: En uttalelse fra skolen i brevpapir med navneliste av lærerne og eventuelt foreldre som skal være reisefølge til gruppen + kopi av identitetskort. 
  For elever/studenter: Vi må få tilsendt en komplett liste med navn og fødselsdato til alle elever/studenter, på skolens brevpapir med datoene for turen. 
  Vær oppmerksom på at Akropolis-museet aksepterer grupper på opptil 30 pers på en gang, derfor og i tilfelle større grupper, bør disse deles inn i 2 grupper med 2 guider. Ekstrakostnad dersom dere trenger ytterligere guide.

 • Med forbehold om prisendringer som skyldes forhold som endrende skatter, avgifter, valutakurser osv.

  Viktig informasjon om hotellskatt i Hellas
  Fra og med 1. januar 2018 innføres det en obligatorisk skatt på all kommersiell overnatting i Hellas. Beløpet avhenger av bostedets offisielle klassifisering og oppholdets lengde. Avgiften er ikke per person, men per rom per natt. Dette er ikke inkludert i reisens pris og betales direkte til hotellet.
  1–2 stjerner: 0,50 euro
  3 stjerner: 1,50 euro
  4 stjerner: 3 euro
  5 stjerner: 4 euro

 • Ring oss på 22143333 så skal vi hjelpe dere med å oppleve en fantastisk tur!

 
 
 


 

Klasseturer

Athen hoved Karyatides-20a79da867a7d461c51d0f347c724782.jpg
 1. Athen, demokratiets vugge!

En studietur til Hellas fokuserer på historie, landet regnes som sivilisasjonens vugge. Demokrati har også sitt utspring fra antikkens Athen. Mange steder som ble benyttet i oldtidens Hellas fra berømte filosofer som Sokrates, Platon osv står fortsatt for at man kan drømme tilbake i en reise gjennom flere tusen år. Akropolis er fortsatt et av verdens mest kjente monumenter fra antikken http://no.wikipedia.org/wiki/Akropolis_(Athen) og Parthenon tempelet som ble bygget i det fjerde århundre f.Kr. og var viet til Athens skytsgudinne Athene, regnes som den viktigste bygningen fra det klassiske Hellas.

Akropolis museum ble først bygget i 1863, men ble i 2007 flyttet til et nytt sted en steinkast unna den gamle. I dag, har det nye Akropolis-museet et samlet areal på 25.000 kvadratmeter, med utstillingsplass på over 14.000 kvadratmeter, ti ganger mer enn det gamle museet. http://www.theacropolismuseum.gr/en

Metroen (T-bane) i Athen ble bygd de siste årene og arkeologene har selvfølgelig gjort mange funn. Disse funnene er som regel utstilt i stasjonene de ble funnet under graving og er verdt oppmerksomhet fra reisende.

Våre reiser til antikkens Hellas inkluderer også kunnskap om flere sivilisasjoner som f.eks. Den Mykenske sivilisasjon som går tilbake til den siste fasen i bronsealderen i Hellas. I tillegg til flere kulturelle opplevelser inkluderer turen tid på egenhånd i den moderne og flotte Athen som kan benyttes til bading, shopping etc.

Shopping i Athen.

I denne levende byen med over 5 millioner innbyggere finner du noe av det beste Europa har å by på av shopping muligheter. Det finnes flere shoppingsområder som f.eks. Kolonaki, store shoppingsenter som TheMall http://www.themallathens.gr/ og Attika Department Store i sentrum http://www.atticadps.gr/, men hoved handlegata heter Ermou street og starter ved Syntagma kvartalet rett ved Metro stasjon med samme navn og parliamentsplassen. Her finner du noen de beste og mest verdenskjente originale varemerkene, spesielt innen sko. For deg men litt mindre lommebok kan vi tipse om at i parallell gatene til Ermou finner man samme merker, men i litt eldre modeller til under halvpris.

Monastiraki ved Akropolis er et av verdens eldste og største loppemarked, her kan du finne det aller meste til meget rimelige priser.

Ypperlig restaurant- og uteliv i Athen.

Som i de fleste storbyene finnes det et stort mangfold av restaurant og natteliv. Her kan man kjøpe en «souvlaki» (grillspyd), gyros i pitabrød eller en ekte gresk salat og bli mett med 2-3 € eller velge en av mange rimelige koselige tavernaer. Man finner selvsagt flere eksklusive restauranter dersom man ønsker å prøve det også. Gresk kjøkken er etter hvert blitt ganske berømt og for de spesielt interesserte er Hellas en av verdens fremste  vinland også.

De trange gatene i gamlebyen Plaka og området rundt Psiri, like ved Akropolis, er full av restauranter, barer og puber, og blir regnet som et av de livligste områdene på kveld- og nattestid. Det kan være en god idé å legge turens avslutningsmiddag her, på restauranter som tilbyr god mat og som er rimelig i forhold til kvaliteten som tilbys.

Badeliv.

Man kan også benytte ledig tid til å besøke en av de mange strendene man finner rundt Athen. Offentlig kommunikasjon fungerer veldig bra, men taxi kan være like greit å benytte seg av – det koster ikke så mye, spesialt når man er et spleiselag.

I tillegg har noen av våre hoteller egen badebasseng.

Dere vil bo sentralt i Athen, og våre samarbeidspartnere vil gjøre at dere føler dere godt ivaretatt og velkomne. Vi bruker erfarne bussjåfører og guider som vil gjør deres studie / skoletur til en uforglemmelig opplevelse.

Om oss.

Vi arrangerer gruppe- og spesialreiser til Hellas, vi kjenner landet meget godt derav spesialist stempelet. Vår fremste styrke består i at vi har meget erfarne salgs- og produksjonsansvarlige og som kjenner reisemålene svært godt.  

Dersom dere ønsker å bestille flyreisen på egen hånd går dette veldig greit, husk bare at billettene er som regel rimeligere dersom man er ute i god tid med å bestille.

 

Vi har flere forslag for studieturer og skoleklasser som ikke er tilgjengelig på våre nettsider.  Vi skreddersyr, send oss gjerne en e-post om hva dere ønsker.

 

Noe du lurer på? ring oss på 22143333 så skal vi hjelpe deg og din klasse med å oppleve en meget bra og minnerik skoletur!

Send forespørsel