Informasjon

  • Areal: Ca. 86 kv.km.
  • Folketall: Ca. 22.000
  • Språk: Nygresk. På turiststedene snakker de fleste engelsk.
  • Valuta: Euro
  • Reisedok.: Gyldig pass, ikke visum
  • Tidssone: GMT+2 - dvs. en time foran Norge
  • Landskode for telefoni:+ 30
  • Strøm:250V/50Hz (som i Norge)

 

 

 

Utvalgte hoteller på Syros

Vann og fiksebåter hoved-da8edc74a4cdb12865fd702d01c9c74a.jpg

Syros er administrativt sentrum eller "hovedstad" som grekere kaller det, i øygruppen Kykladene. Øya er bebodd året rundt av over 20 tusen innbyggere og regnes for å være en av grekernes favoritt reisemål. En av få øyene i Hellas hvor turistnæringen ikke er hovedinntektskilde til beboerne.

Hovedstaden Ermoupolis kan by på et pulserende natteliv, kafeer, tavernaer, barer og
dansesteder. I sentrum finner man også en Casino noe som er høyst uvanlig i de greske øyene, det er bare her, Rodos og Korfu man finner dette tilbudet. Dere kan bade på en av mange flotte strender øyen byr på og på kvelden kan dere slappe av ved rådhusplassen "platia" eller ved en av de mange koselige og ekte greske kaffe eller restauranter ved havnen. En fornøyelse for alle.

Syros har 12 landsbyer vakkert beliggende rundt omkring på hele øya, både ved kysten og i innlandet. Du vil finne mange fine badestrender. Spesielt egnet for barnefamilier er Megas Gialos,
favorittstranden til grekerne. Her får man naturlig paraply dvs skygge av trærne som står langs stranden.

Helt øverst i byen, på Ano Syros-høyden, troner St. Georg-katedralen med vidt utsyn over byen. Turen opp eller ned går gjennom trange smug og gater, man passerer mange restauranter på veien.

Makris og Megas Giallos, Kini, Galissas og Finikas er de mest aktuelle stedene. Alle har fine strender, rom til leie og barer og tavernaer. Syros har 12 landsbyer vakkert beliggende rundt omkring på hele øya, både ved kysten og i innlandet. Du vil finne mange fine badestrender. Megas Gialos er favorittstranden til grekerne. Her får man "naturlig parasol" dvs skygge av trærne som står langs stranden.Noe voldsomt folkeliv er det dog ikke snakk om; heller lange, late dager med sol og drikke.

I Ermoupolis anbefales et besøk i Appollon Teateret, en tro kopi av La Scala i Milano, dessuten Rådhuset og det Kykladiske Museum. Skulpturer fra den kykladiske sivilisasjonen ble funnet
i landsbyen Kastri nord på øya.

 

Vi har samarbeidsavtale med mange andre hotell enn utvalget under. Det er bare å ta kontakt med oss.

 

VÅRE HOTELLER PÅ SYROS:

Vaggelis Appartments

Dolphin Bay****