Informasjon

Areal 906,5 km2
Lokalt nr: 22850
Fra norsk abonnement husk +30 22850 før selve nr’et.
Olympic Airways: 26710 28808, 28881
Innbyggertall ca 50 000
Taxi 26710 28505
Flyplass  
Airport: 26710 41511
Helsesenter 23333/23550
Archaeological Museum: 26710 28300
Police: 26710 22200
Havne politi: 26710 22224
KTEL buses : 26710 22281 (Arg.)
Local buss 22281

 

 

 

Utvalgte hoteller på Kefalonia

Kefalonia hoved-5313b06ebdb7a8e0c04dfad03a84d7bc.jpg

Kefalonia er en del av de joniske øyene. Det er den største øya i denne gruppen og er også kjent som "sjøfolksøya". Kefalonia kommune omfatter også øyene Ithaca, Kastos og Kalamos.

Øya ligger mellom Lefkada i nord, og Zakynthos i sør og har en befolkning på nesten 50.000 innbyggere som for det meste bor i øyas hovedstad og viktigste havn, Argostoli. Deres viktigste yrker og inntektskilde er jordbruk, fiske og turisme.
Kefalonia er svært fjellrikt. Dens høyeste fjell, Mount Ainos, stiger på en høyde på 1520 meter og er det eneste fjellet i hele Middelhavet som har flere unike edelgranskogarter som kalles for Abies Kefallia. De er beskyttet arter, og området der de vokser er derfor blitt erklært en nasjonalpark.

Mange fruktbare sletter, fantastiske innsjøer og elver, grotter, tykke og frodige skoger og flotte strender med gylden sand og krystallklart vann pynter øya.

På grunn av sine enorme naturrikdommer, var Kefalonia i likhet med de øvrige joniske øyene, dominert av ulike sivilisasjoner som bysantinske, den frankiske, venetianske, men også den napoleonske og den britiske. Disse kulturene forlot et synlig tegn på arkitekturen av Kefalonia med flotte byggverk, for eksempel den berømte broen i Argostoli.

Under andre verdenskrig ble ca 5000 italienske soldater massakrert av tyskere noe som inspirerte forfatteren Louis de Bernieres sin berømte bok, med tittelen "Kaptein Corellis Mandolin", som senere ble film.

Bortsett fra hovedstaden Argostoli, tilbyr Kefalonia et mangfold av pittoreske landsbyer og små byer spredt rundt. Den mest kjente av disse landsbyene er det spesielt pittoreske Fiscardo (i nord), den eneste landsbyen som ikke ble ødelagt av det katastrofale jordskjelvet i 1953, og som holder sine vakre neoklassiske bygninger til i dag. På en restaurant her spiser man «verdens beste» spagetti med hummer (astakomakaronada), som flere av verdens rikeste også får bestilt med sine private fly.
På grunn av sine utallige skjønnheter og sjarm som tilfredsstiller behov til de mest krevende besøkende, er Kefalonia den mest populære av de joniske øyene. Kefalonia anses som en jetsett øy, som flere celebriteter fra hele verden besøker hvert år.

Kefalonia er en stor øy og dens mange forskjellige elementer former dens unike karakter.

Faktisk finnes det veldig mange varierte og ofte ulike strender, landsbyer og områder på øya. På nordsiden finner du Fiskardo og i dens fellesskap av kongelige og Yachting gjester. Kjører man sørover opplever man noen fantastiske kystnære scener langs veien på vei til Assos. Dette er kanskje øyas vakreste landsby og et vakkert syn fra oven når du kommer fra fjellsiden.
Strendene på vestkysten er meget populære med sine hvite runde steiner, og det er bl.a. her du finner den verdenskjente stranda Myrti.

Ikke langt unna Argostoli på vestsiden, finner man en egen halvøy med noen fantastiske sandstrender og hoteller for enhver smak. Sørvest på øya finner man flyplassen og en rekke strender og landsbyer. I sørøst finner man to store landsbyer Poros og Skala, som begge er store turistattraksjoner, og tilbyr absolutt alt en trenger på ferie.

Kjører man videre oppover på østkysten kommer man til havnebyen Sami, som har en fantastisk strand i Antisamis og to av øyas mest spennende grotter som absolutt er verdt et besøk.

Midten av øya er svært kupert og det enorme fjellet Ainos. Mye av terrenget er skog og det er et herlig dyreliv på øya. Dyrelivet er ikke bare å se på land med mye av det omkringliggende havet som er fullt av interessante arter med fisk og til og med sjøhester.

Det er mye å se og gjøre på Kefalonia og du vil garantert merke kontrastene. For eksempel vil du oppdage at på samme spasertur kan du finne vakre små stein-bukter, men også lange strekninger av myk hvit sand og mellomstore røde strender i sør vest.
Det tar tid og utforske øya og rundt hele kysten ligger det interessante steder å se.

Kefalonias vakre landskap og fantastiske strender er enestående , velkommen til Kefalonia!

 

Vi har samarbeidsavtale med mange andre hotell enn utvalget under. Det er bare å ta kontakt med oss.

 

HOTELLER på Kefalonia:

Astra Village***+

Velkommen til Mareblue Apostolata, Kefalonia